jaktak.cz

Jak udělat bažanta na víně | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat bažanta na víně | recept. Bažant patří k nejrozšířenější pernaté zvěři. Kohouti váží od 1,10 do 1,65 kg a jsou pestře zbarvení. Slepice jsou menší s hmotností do 1,20 kg. Maso slepic je chutnější. My si teď uděláme vynikajícího bažanta na víně.

Co je potřeba

1 bažant
100 g libové slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
3 – 4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
špetka rozmarýny
500 ml červeného vína
100 g žampionů
100 g sterilovaných cibulek
100 g šunky

zelenina dle chuti (nemusí být)

Krok 1

Bažanta rozdělíme na 8 dílů a protáhneme částí slaniny.

Krok 2

Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme a přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.

Krok 3

Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka.

Krok 4

Krátce před dohotovením doplníme nakrájenými žampiony, cibulkami, šunkou a případně zeleninou a krátce podusíme.

Krok 5

Podáváme s bramborami či rýží.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-bazanta-na-vine-recept.html