jaktak.cz

Jak udělat venkovské pečené vdolky | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat venkovské pečené vdolky | recept. Recept na kynuté vdolky. Kdo by neměl rád babiččiny vdolečky z kynutého těsta, potřené domácí ostružinovou či jahodovou marmeládou s velkým kopcem právě našlehané šlehačky.

Co je potřeba

250 ml mléka
30 g droždí
2 lžíce pískového cukru
500 g hladké mouky
50 g másla
¼ lžičky soli
tuk na vymazání plechu
rozehřáté máslo na potření
100 g marmelády či povidel
250 g zakysané smetany nebo tvarohu

Krok 1

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout.

Krok 2

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, zbylé mléko a cukr, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Krok 3

Z těsta odkrájíme kousky a rukou je zakulatíme na bochánek.

Krok 4

Bochánky zploštíme, dáme je na tukem vymazaný plech a necháme 15 minut kynout.

Krok 5

Potřeme je rozehřátým tukem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Krok 6

Vdolky potřeme marmeládou, povidlem a ozdobíme je zakysanou smetanou či domácí šlehačkou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-venkovske-pecene-vdolky-recept.html