jaktak.cz

Jak udělat brightonský rostbíf | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat brightonský rostbíf | recept. Ochutnejte něco od našich vzdálených severních sousedů z Anglie. Rostbíf pomalu pečený, anglický rostbíf z hovězího masa, příprava rostbífu krok za krokem. Naučím vás, jak udělat hovězí rostbíf.

Co je potřeba

1 kg roštěnec
sůl
pepř
1 šálek oleje
worcesterská omáčka
sardelová pasta
1/4 l bílého vína
masox

Krok 1

Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy.

Krok 2

Hovězí maso pečlivě svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme hodinu odstát.

Krok 3

Maso na oleji zvolna opečeme po obou stranách a pokračujeme mírným dušením.

Krok 4

Po hodině maso zlehka potřeme sardelovou pastou a dáme jej na mírný oheň péci do trouby.

Krok 5

Přidáme worcesterskou omáčku, podlijeme vínem a přidáme masox.

Krok 6

Pečeme pomalu a stále otáčíme.

Krok 7

Po 1,5 hodině hotový rostbíf vyndáme a odstraníme provázky.

Krok 8

Anglický rostbíf krájíme na tenké plátky.

Krok 9

Hovězí rostbíf podáváme se zeleninou a bramborem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-brightonsky-rostbif-recept.html