jaktak.cz

Jak vyzrát na peněžitý dárek o Vánocích | tipy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vyzrát na peněžitý dárek o Vánocích | tipy. Dávání peněz není o svátcích vždy to nejideálnější, avšak kolikrát se tomu nevyhneme. Je lepší darovat peníze, než koupit zbytečný dárek, který nepotěší. Jenomže, jak to udělat, aby bylo vše jaksi elegantní, s nápadem a decentní? Poradíme na následujících řádcích.
 

Co je potřeba

Nůžky - normální, ale pokud máte ozdobné, jistě je také využijete
Lepidlo - (lepící kostičky, oboustranná lepící páska, tuhé) 
papír - základ karton, nejlépe fotokarton, pokud máte doma zdobený karton, či dokonce scrapbookovou čtvrtku je to dokonalé, ale nemusí být, ale je potřeba mít více barev
samolepky, ozdůbky
koník anebo děrovačka
kružítko
pravítko a tužka
mašle

Krok 1

Kružítkem na kartonu, či fotokartonu namalujete kruh. Druhý kruh z dalšího kartonu zhotovte ve stejné velikosti jako ten první. Za pomocí tužka a pravítka si vytyčte středovou linii, která kolečko rozdělí na dvě půlky. Z kartonu číslo tři vytvořte další kruh, avšak s o centimetr menším průměrem než předešlé dvě kolečka. Na čtvrtý karton kružítkem nakreslete poslední kruh, nejmenší. Mezi třetím a čtvrtým kruhem bude centimetrový rozdíl. Vystřihněte. Pokud máte zdobné nůžky, můžete je na některý z kruhů použít. Kruh s ryskou rozstřihněte ještě napůl.

Krok 2

Před sebou máte tři různě veliká kolečka a jedno rozpůlené kolečko. Nyní začnete vrstvit. Základ tvoří největší kolečko na jehož střed přesně nalepíte kolečko o centimetr menší. Pořádně přitlačte, ať nejsou bubliny, a aby kolečka k sobě pevně přilnuly.

Krok 3

Zdobení

Zde je důležité si uvědomit to, že pokud byste nejprve přilepily třetí nejmenší kolečko na větší dvě kolečka, již příliš prostoru ke zdobení nezískáte. Doporučuji proto nejprve třetí kolečko nazdobit a až nakonec slepit dohromady s ostatními. Zdobení se meze nekladou. Můžete kolečka ozdobit samolepkami, korálky, výseky, razítky, knoflíky, papírovými, či jinými kytičkami a tak dále. Až budete spokojeni s výsledkem přejděte k dalšímu bodu.

Krok 4

A tím je lepení třetího kolečka. V ideálním případě ho z rubové strany polepte 3D lepítky a následně vlepte přesně do středu druhého kolečka. Vznikne vám tak zajímavý trojrozměrný efekt. Pokud však nemáte tyto malé lepíci kostičky, tak kolečko můžete nalepit také přesně do středu za pomocí pořádného lepidla, oboustranné pásky, či rollonu. Nakonec můžete spodní dvě kolečka ozdobit čárkováním anebo puntíkováním za pomoci gelového pera. Případně použít techniku tupování, která výrobek trochu ztajemní a udělá jej jakoby vintage. Přední strana je hotová.

Krok 5

Kapsička, to nejdůležitější nakonec. Půlku kolečka po lemu oblouku pokryjeme lepidlem a přilepíme na rubovou stranu ozdoby. Dáváme přitom pozor, aby se nám kapsička nepřilepila, ale byla volná. Po přilepení můžeme zkusit zasunout bankovku, abychom si ověřili kvalitu své práce.

Krok 6

Třešničkou na dortu je očko. Máte dvě možnosti, jak na ozdobě vyrobit závěs. a) ustřihněte kousek mašličky, přehněte ji napůl a koníkem přicvakněte ke kolečku přesně ve středu horní části b) děrovačkou vytvořte dírku přesně na středu v horní části kolečka, tou pak protáhněte mašličku a zauzlujte. Ozdoba je hotová stačí již jen vložit peníze a zavěsit na stromeček.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyzrat-na-penezity-darek-o-vanocich-tipy.html