jaktak.cz

Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept. Rychlá příprava těchto vynikajících fazolek se rychle rozšířila. Fazolky jsou výborné osmahnuté se slaninou či obalené ve špekovém obalu a zapečené s kuřecím masem či jen osmahnuté na pánvičce a podávané se zakysanou smetanou. Jsou všestranné a jako příloha jsou vhodné téměř ke všemu. Přeji dobrou chuť.

Co je potřeba

Na 4 porce:
800 g fazolových lusků
250 ml smetany
1 velká cibule
40 g másla
30 g hladké mouky
citronová šťáva
sůl, pepř

Krok 1

Fazolové lusky očistíme. Větší lusky překrájíme na menší kousky, menší necháme v celku.

Krok 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Krok 3

V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme fazolky.

Krok 4

Fazolové lusky zalijeme je vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Krok 5

Když fazolky změknou, přilijeme do kastrolu smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku.

Krok 6

Fazolové lusky na smetaně krátce povaříme a podáváme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-fazolove-lusky-na-smetane-recept.html