jaktak.cz

Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept. Myslíte, že maso a ovoce nejdou dohromady? Zkuste tento recept. Jehněčí kotlety na švestkách chutnají skvěle, co si budeme povídat. Jehněčí kotlety se švestkami krok za krokem v tomto receptu.

Co je potřeba

4 porce:
8 jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
šťávu z půlky citronu
sůl
snítka rozmarýnu
2 lžíce másla
2 šalotky nakrájené na proužky
12 – 16 švestek rozpůlených
2 lžička cukru
1 svitek skořice
6 hřebíčků
100 – 150 ml bílého vína

Krok 1

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme.

Krok 2

Kotlety dále mírně naklepeme a potřeme směsí z medu, 2 lžic oleje, citronové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.

Krok 3

V pánvi rozpálíme olej, jehněčí kotlety osolíme a pečeme z obou stran 10 minut, až je maso propečené dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a dáme stranou.

Krok 4

Do výpeku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.

Krok 5

Přidáme švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opékáme, až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem.

Krok 6

Jehněčí kotlety na švestkách podáváme s dušenou rýží.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jehneci-kotlety-na-svestkach-recept.html