jaktak.cz

Jak si za pár korun vyrobit luxusní valentýnskou krabičku

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Valentýn je svátkem lásky, a proto nezapomeňte svůj protějšek potěšit valentýnským dárkem. A co takhle ručně vyráběný dárek? Tento dárek je zajímavým nápadem pro dospělé, ale i skvělým tipem pro dětskou tvorbu. Pro její výrobu zužitkujeme věci, které bychom už dávno vyhodili. Jinak řečeno, nápad za málo peněz, který překvapí a potěší.

Co je potřeba

- kelímek na závit po krému, make-upu či jiné kosmetice
- štětec
- lepidlo, ideálně lepidlo s lakem
- případně lak
- hedvábný papír, balicí papír
- ozdůbky
- nůžky
- skalpel

Toto je základ.
Je možné krabičku ozdobit organzovou květinou, jinými typy kytiček, olemovat krajkou nebo stuhou, přilepit nožičky z korálků, atd.

Krok 1

Krabička na závit. Měla by být umytá, nemastná a čistá. Pokud je to možné, sundejte nálepky. Průhlednost, či neprůhlednost není až tak důležitá, velikost také.

Krok 2

Vymyslete si design krabičky. Nejjednodušší je, pokud si hedvábný papír natrháte na malé kousíčky, které pak postupně nalepujete kolem dokola celé krabičky. Plochu si nejprve natřete lepidlem a kousek papíru přilepte. Pak natřete další část a přiložte další kousek papíru. Papírky by se měly překrývat a neodchlipovat.

Krok 3

Pokud máte celou krabičku schovanou v hedvábném papíru, nechte doschnout.

Krok 4

Zvolte si motiv dekorace. Pečlivě vystřihněte a nalepte. Nejčastěji se volí nalepení motivu na víčko, ale je možné krabičkou ozdobit i po bočních stranách. Opět nechte zaschnout. Dbejte na to, aby se papír nekrabatil a neodchlipoval.

Krok 5

Pokud nemáte lepidlo s lakem v jednom, je nyní dobré krabičku zalakovat. Můžete použít klasický lak anebo si práci ulehčit lakem ve spreji. Upozorňuji však, že není nejlevnější. V nouzi si vystačíte i s lakem na nehty.

Krok 6

Hotovo? Ne ještě ne, vždyť přeci nemáte jak krabičku otevřít. Nyní vezměte skalpel a opatrně ve skoseném úhlu objeďte po lince, kde končí víčko celou krabičku. Nemusíte příliš tlačit, abyste krabičku nepoškodili. Nyní opatrně otevřete. Okraje můžete zlehka zahladit pilníkem na nehty.

Krok 7

Dá se říct hotovo. Pro kreativce je ještě možné další dozdobení podle vašeho vkusu a vámi zvoleného designu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-za-par-korun-vyrobit-luxusni-valentynskou-krabicku.html