jaktak.cz

Jak udělat čevapčiči | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat čevapčiči | recept. Toto jídlo je typické především pro Bosnu a Hercegovinu či Makedonii, zdomácnělo ovšem také po celé bývalé Jugoslávii. V balkánských zemích se podává s pečivem zvaným Lepinja, nebo jeho dalšími variacemi. Připravte si doma čevapčiči.

Co je potřeba

400 g směsi jehněčího, vepřového a hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
½ lžičky sladké mleté papriky
hladká mouka
olej
cibule
sterilované okurky a hořčice na podávání

Krok 1

Maso najemno umeleme a promícháme s trochou vody.

Krok 2

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a papriku.

Krok 3

Z hmoty si vytvarujeme malé válečky a opékáme na pánvi na oleji.

Krok 4

Popřípadě je můžeme grilovat na roštu.

Krok 5

Podáváme s cibulí nakrájenou na kolečka, okurkami a hořčicí s opékanými bramborami.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-cevapcici-recept.html