jaktak.cz

Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept. Masový, zeleninový či rybí vývar, který byste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připravit sváteční slepičí polévku? Vyzkoušejte můj recept!

Co je potřeba

1,5 l slepičího vývaru
sůl
nať jarní cibulky

pirožky:
200 – 300 g uvařeného slepičího masa
1 – 2 žemle
trocha mléka
lžíce oleje
1 menší cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
špetka muškátového květu
špetka mletého pepře, sůl
nať jarní cibulky

Nudlové těsto:
150 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce mléka nebo vody

Krok 1

Maso obereme z kostí.

Krok 2

Žemle nakrájíme, zvlhčíme mlékem a necháme odpočinout.

Krok 3

Navlhčené žemle s masem umeleme.

Krok 4

Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky.

Krok 5

Připravíme si nudlové těsto – mouku prosejeme na vál, uděláme do ní důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s mlékem.

Krok 6

Těsto zpracujeme.

Krok 7

Pak ho rozválíme na tenké placky a necháme oschnout.

Krok 8

Nakrájíme na čtverce o straně 4 5 cm.

Krok 9

Do jejích středu klademe lžičkou náplň.

Krok 10

Přeložíme okraje a stiskneme.

Krok 11

Pirožky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme.

Krok 12

Scedíme a pirožky přidáme do vývaru, který ještě prohřejeme.

Krok 13

Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať a podáváme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-svatecni-slepici-polevku-recept.html