jaktak.cz

Jak vyrobit ze stuhy růži

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Růže je oblíbenou dekorací, která se nám hodí při mnoha příležitostech. Svatby, narozeniny, při výrobě dekorací, šatů, klobouků. Ušetřete peníze za kupování drahých ozdob a vyrobte si svou vlastní růži.

Co je potřeba

nůžky
širokou stuhu
metr nebo pravítko
tavná pistole

Krok 1

Na výrobu růže potřebujeme metr široké stuhy.

Krok 2

Máte před sebou ustřižený metr široké stuhy. Vezměte nůžky a jemně nastřihněte boční lem. V okraji je ukryta hlavní nit. Povytáhněte ji, přehněte roh a provlékněte přes látku. Z druhé ustřižené strany na protilehlém rohu udělejte to samé. Nit však tahejte dál, dokud nebude stuha nařasená.

Krok 3

Řasení je velice jednoduché. Stuha se bude řasit a spirálovitě kroutit. Pozor nepřežeňte to, nemá to být stáhnuté do „slepičí prdélky“!

Krok 4

Pokud jste nařasili, máte v ruce konec stuhy na jejíž dolní části je vytažená delší nit. Vezměte vrchní roh mašle a přehněte jej ke spodnímu rohu.

Krok 5

Oba rohy přichytněte palcem.

Krok 6

Vezměte onu nit a prostě ji pevně omotejte okolo okrajů látky. Směr nahoru a dolů.

Krok 7

Zamotáním nitě vám vznikl základ květu. Nyní jej pomalu viňte, rolujte až na druhý konec mašle.

Krok 8

Ocitli jste se na konci vinutí. Z jedné strany máte krásný nařasený květ a z druhé nařasený lem. Nyní to potřebujete zafixovat. K tomu potřebujete tavnou pistoli. Vrstvou roztaveného lepidla pokryjte pořádně spodní vrstvení a nechte vychladnout. Nezapomeňte přilepit nejprve spodní roh stuhy a pak přehněte k okraji i horní roh a taktéž přilepte.

Krok 9

Máte hotovou růži ze stuhy. Takovou růži můžete použít jako brož, dekoraci na kabelku, kterou recyklujete anebo šijete, na klobouk anebo ji využijte při dekorování dortu z ručníků.

Pokud vám nepůjde vytáhnout okrajová hlavní nit, můžete si pomoci tenkým drátkem, kterým okraj olemujete provlečením. Efekt se však nikdy nevyrovná hlavní niti.

Nestahujte to až přespříliš!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-ze-stuhy-ruzi.html