jaktak.cz

Jak vyrobit dárkovou krabičku | návod na krabičku z obalu od vajíček

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vyrobit dárkovou krabičku | návod na krabičku z obalu od vajíček. Někdo z vašich blízkých má svátek? Váš nejlepší kamarád má narozeniny? Chcete překvapit svou oblíbenou paní učitelku? Vyrobte originální krabičku na různé pamlsky, která vás nebude stát ani korunu. Její výrobu zvládnou i úplně malé děti.

Co je potřeba

čistá papírová krabička od vajíček
bambusové lýko
herkules
štětec
akrylová barva
staré časopisy
zdobné nůžky
razítka s poduškou
bonbonky, čokoládová vajíčka, čokoládky a jiné pamlsky
čtvrtka
fixy

Krok 1

Vezměte časopis a vytrhejte si dostatečné množství stránek.

Krok 2

Stránky pak následně nastříhejte na velmi tenké pásky.

Krok 3

Pásky dále nastříhejte na miniaturní čtverečky. Doporučuji stříhat nad táckem, či miskou. Práci si urychlíte, když jich najednou budete přestříhávat větší množství. Nůžky to určitě zvládnou. Velikost čtverečků by měla být asi půl centimetrová.

Krok 4

Krabičku natřete akrylovou barvou na jednotnou barvu. Pokud však barvu po ruce nemáte, můžete nechat krabičku "přírodní". Jestli ji necháte přírodní, postupte k dalšímu kroku.

Krok 5

Vezměte štětec s lepidlem a natřete víko obalu.

Krok 6

Dříve než lepidlo stihne zaschnout, rychle víko zasypejte hustou vrstvou čtverečků z nastříhaných časopisů. Nechte zaschnout.

Krok 7

Jestli vám krabička připadá jako suchá, oklepte ji od případných neuchycených čtverečků.

Krok 8

Ze čtvrtky si vyrobte malou kartičku. Kartičku můžete různě orazítkovat. Jestli máte písmenka, tak vytisknete jméno toho, pro koho má být krabička určena. Jinak jméno a přání napište fixou. V rohu proděravíte, provlékněte lýko, vytvoříte smyčku a na koncích zauzlíte tak, aby vzniklo ouško.

Krok 9

Naplňte pamlsky.

Krok 10

Zavřete krabičku. Vezměte širší trs lýka a tak, jak se váží do kříže balíky, převažte i tuto krabičku. Dříve než na jejím vrcholku vytvoříte umnou mašli, na jedno z lýk navlékněte ouško s kartičkou. Teprve až pak vytvořte mašličku anebo zauzlete. Příliš dlouhé konce zkraťte nůžkami. Máte hotové originální balení dárku, které vám vítr v peněžence neudělá.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-darkovou-krabicku-navod-na-krabicku-z-obalu-od-vajicek.html