jaktak.cz

Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Drůbeží maso s krémovou náplní z gorgonzoly, to je lahůdka s italským přízvukem. Připravte si kuřecí prsa a pojďme na přípravu drůbežího masa po italsku podle receptu.

Co je potřeba

1 kuřecí prsní fileta
sůl
3 snítky bazalky
1 lžička piniových jader
25 g sýru gorgonzola
lžička oleje
pepř
4 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
1 lžička světlé omáčkové jíšky
50 ml vývaru

Krok 1

Kuřecí prsa krátce opláchneme a dobře osušíme. Osolíme a opepříme. Nožem vykrojíme kapsu.

Krok 2

Bazalku a piniové oříšky nasekáme. Rozdrobíme gorgonzolu. Bazalku a piniové oříšky i gorgonzolu dáme do kapsy, konec upevníme párátky.

Krok 3

Na pánvi rozehřejeme olej a drůbeží maso opečeme. Výpek zalijeme vínem, přidáme vývar a smetanu a přivedeme k varu.

Krok 4

Zahustíme jíškou a dochutíme.

Krok 5

Drůbeží maso po italsku podáváme s dušenou mrkví a opečenými brambůrkami. Dobrou chuť!

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-drubezi-maso-po-italsku-recept.html