jaktak.cz

Jak na masáž lávovými kameny | tipy

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na masáž lávovými kameny | tipy. Masáž lávovými kameny je stále populárnější. Jedno balení 8 10 kamenů vyjde obvykle kolem 250 Kč a nahřáté kameny báječně prokrvují tělo, podporují krevní oběh a činí tak masáž příjemnější. Při domácím použití jsou důležité hlavně relaxační účinky. Rozhodně se nepokoušejte sami uvolňovat ztuhlé svaly nebo jinak napravovat páteř!

Co je potřeba

lávové masážní kameny
hrnec s horkou vodou
ručník
masážní olej

Krok 1

Nahřátí

Před prvním použitím kameny omyjte a pak je vložte do hrnce s horkou vodou. Vařte 5 minut, aby se dokonale prohřály. Poté je vyndejte na ručník nebo utěrku a nechte zchladnout. V mikrovlnce nebo malém hrnečku si také nahřejte masážní olej (může být klidně i kuchyňský olivový).

Krok 2

Pokládání kamenů

Doporučuji si nejdřív práci s lávovými kameny vyzkoušet na zádech. Poproste tedy svůj protějšek, aby si lehl na břicho. Nejdřív si záda trochu zvláčněte vmasírováním teplého oleje. Mezitím zkoušejte teplotu kamenů. Jakmile je dokážete alespoň deset sekund udržet v ruce, mají správnou teplotu. Malé kameny chladnou rychleji než velké. Po přiložení si ale ověřte reakce masírované osoby, každý je totiž na teplo jinak citlivý. Kameny rozložte po celé délce páteře.

Krok 3

Masáž kameny

Nyní nechte kameny chvíli hřát. Masírujte prsty jejich okolí a pokračujte ve vtírání oleje. Po chvíli uchopte dva horní kameny (do každé ruky jeden) a přejíždějte s nimi po horní části zad. Nebojte se trochu přitlačit. Po chvíli kameny vystřídejte. K masáži nemusíte používat jen plochu kamenů, ale i jejich zaoblené hrany. Po deseti až patnácti minutách kameny vychladnou, takže můžete masáž ukončit.

Krok 4

Uložení kamenů

Kameny ihned po masáži opláchněte v teplé vodě, nechte oschnout a uložte zpět do originálního obalu, kde vydrží, než je budete zase potřebovat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-masaz-lavovymi-kameny-tipy.html