jaktak.cz

Jak si zařídit levné ubytování v zahraničním hostelu | rady

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak si zařídit levné ubytování v zahraničním hostelu | rady. Zdá se vám, že cestovní kanceláře nabízejí zbytečně vysoké ceny za zahraniční dovolené a že je výhodnější vyrazit za hranice na vlastní pěst? O levných nízkonákladových letenkách jsme vás už informovali v dřívějším článku. Nyní se proto soustřeďme na cenově výhodné ubytování v zahraničí, kterému jeho nízká cena nemusí vůbec nic ubrat na kvalitním a velice příjemném zážitku z bydlení a které naprosto odpovídá evropským standardům.

Co je potřeba

internet

Krok 1

Levné ubytování v zahraničí nejjednodušeji najdete samozřejmě na internetu. Například pomocí stránek hostelworld.com, hostelbookers.com, případně pomocí oblíbeného booking.com můžete v zahraničí bydlet opravdu levně. Velkou výhodou je znalost angličtiny, stránky hostelworld.com jsou však přeloženy také do českého jazyka.

Krok 2

Prvním krokem k nalezení toho správného ubytování je zadání základních údajů o vašem výjezdu. Do formuláře na vybraném webu je potřeba uvést zemi i konkrétní město, kam se chystáte, dále termín, počet osob, případně typ ubytování a měnu, ve které chcete ceny zobrazit. Po potvrzení zadaných požadavků se vám na obrazovce objeví seznam ubytovacích zařízení, které se u dané stránky zaregistrovaly a které jsou v souladu se zadanými údaji. U jednotlivých zařízení se v seznamu zobrazí také základní informace, jako je cena nebo tzv. rating (hodnocení cestovateli, kteří už s daným ubytováním mají zkušenosti).

Krok 3

Na webech hostelworld.com a hostelbookers.com jsou zaregistrovány především hostely. Může se však stát, že se vám v seznamu zobrazí také jiný typ ubytovacího zařízení, například apartmány či levné hotely (u nichž pak můžete čerpat dalších výhod za přijatelnou cenu, například stravování). Fotografie a všechny ostatní detailní informace o připojení k internetu, přítomnosti kuchyňky, sociálního zařízení, možnosti snídaně, polopenze, o časech Check-in, Check-out a dalších se pak dovíte po rozkliknutí jednotlivých nabídek. Tento podrobný popis konkrétních ubytovacích zařízení je většinou přeložen do známých světových jazyků, můžete ale také narazit na český překlad těchto informací.

Krok 4

Věnujte pozornost způsobu ubytování. Hostely totiž často nabízejí pokoje například s osmi lůžky. Ujasněte si proto předem, zda vám společnost cizích lidí v jednom pokoji nevadí nebo naopak vám je nepříjemná a raději zvolíte ubytování soukromé (např. se dvěma lůžky). Podobné je to s koupelnou, toaletou, případně kuchyňkou, které buď můžete mít pouze pro sebe, nebo je můžete sdílet s více ubytovanými. Všechny tyto možnosti důkladně zvažte. Ceny se pak samozřejmě v závislosti na těchto aspektech mění. Veškeré informace o cenách a vašich možnostech najdete v popisu vybraného ubytovacího zařízení, případně na jejich webových stránkách, které jsou u každého popisu uvedeny.

Krok 5

Pokud vás nějaký hostel, případně jiný typ ubytování, zaujal, přistupte k rezervaci. V této fázi budete ještě jednou vyzváni o zadání přesného data vašeho pobytu. Tento termín bude ověřen s obsazeností vybraného zařízení a na základě obsazenosti vám budou nabídnuty různé pokoje, které jsou v daném termínu k dispozici. Z této nabídky si vyberete pokoj, případně jiný typ ubytování, právě podle vašich požadavků (počet lůžek, kuchyňka apod.). Až si vyberete ubytování, které vám bude maximálně vyhovovat, přistupte k potvrzení rezervace. V rámci tohoto kroku se vám na webu zobrazí formulář vyžadující vaše kontaktní údaje včetně e-mailové adresy, na kterou vám bude mimo jiné zasláno potvrzení rezervace. Na závěr je rovněž většinou třeba uhradit zálohu na ubytování (často kolem 10% celkové ceny). Pro tuto platbu je nutné použít platební kartu, pomocí které můžete provádět bezhotovostní úhrady přes internet zadáním čísla karty a tří místného kódu na její zadní straně. Potvrzení o platbě rovněž obdržíte elektronicky na váš e-mail.

Pokud své ubytování budete přes weby hostelbookers.com a hostelworld.com vyřizovat s dostatečným předstihem (např. dvou měsíčním), vaše cena bude ještě o něco levnější, a to právě díky velkému časovému předstihu.

Může se stát, že cena za ubytování při rezervaci pomocí serverů hostelbookers.com a hostelworld.com bude nižší, než kdybyste rezervaci prováděli přímo na domovských stránkách vybraného hostelu.

Při online rezervacích na těchto dvou webech není požadovaná registrace, na stránkách se však zaregistrovat můžete. Budete tak blíže výhodným cenovým nabídkám.

Při rezervování ubytování si buďte konkrétním zadávaným termínem 100% jisti. Při nedodržení termínu vám ve velké většině případů nebudou vráceny peníze, které jste zaplatili za zálohu ubytování. Nebo si ověřte, zda  a do kdy lze rezervaci zrušit. Tuto možnost nabízí mnoho ubytování na booking.com.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-zaridit-levne-ubytovani-v-zahranicnim-hostelu-rady.html