jaktak.cz

Jak připravit masové válečky sutsukaia | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Masové válečky sutsukaia | recept. Sutsukaia je klasický řecký recept. Volný překlad znamená polpety s kmínem a skořicí. Výsledek připomíná na talíři tak trochu čevabčiči s krásně křupavou kůrkou a jemně měkkým zajímavě ochuceným vnitřkem.

Co je potřeba

600 g mletého masa
160 g strouhanky
1 lžíce vody
3 stroužky česneku
½ lžičky mletého kmínu
2 špetky skořice
podle chuti sůl a pepř
4 lžíce hladké mouky
olej na smažení

Krok 1

Mleté maso smícháme se strouhankou, kterou jsme předem provlhčili hladkou moukou. Přidáme veškeré koření a najemno nasekaný česnek. Ručně zpracujeme v homogenní směs. Promícháme opravdu dobře, aby se chutě všech koření dobře promísily.

Krok 2

V dalším kroku si z připravené masové směsi vytvoříme válečky o délce 8 – 10 cm (viz ilustrační obrázek). Následně všechny válečky obalíme v hladké mouce.

Krok 3

Mezitím si na pánvi rozpálíme olej – nejlépe obyčejný olivový (ne panenský, toho je na smažení škoda). Masové válečky osmažíme na oleji ze všech stran, dokud nebude jejich moučná kůrka světle hnědá a křupavá.

Krok 4

Hotové válečky Sutsukaia ihned podáváme, nejlépe s jednoduchým zeleninovým pilafem. Dobře se hodí i brambory a zeleninový salát. Nezapomeneme na dobré červené víno. KALI OREXI!

Polpety můžeme podusit i ve speciální omáčce z bílého vína a rajčat. Do oleje na pánvi vložíme propasírovaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce vína. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne – cca 12 minut. Poté vložíme hotové sutsukaia a dusíme dalších pět minut. Ihned podáváme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-masove-valecky-sutsukaia-recept.html