jaktak.cz

Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept. Dopřejme si zvěřinové hody i doma. Tentokrát si připravíme chutné kančí maso, zvolíme kančí hřbet na houbách. Postupujte podle následujícího receptu.

Co je potřeba

700 g kančího hřbetu s kostí

20 g slaniny

40 g tuku Hera

20 g másla

200 g čerstvých hub

2 velké cibule

1 lžíce hladké mouky

celý pepř

lžíce rajčatového protlaku

kmín a sůl

Krok 1

Cibuli oloupeme a orestujeme na tuku dozlatova. Kančí maso zbavené přebytečného tuku spojíme se slaninou a osolíme. Kančí maso položíme na pánev s cibulkou a zlehka opečeme po všech stranách. Maso podusíme.

Krok 2

Přidáme rajčatový protlak a koření a pod pokličkou dusíme v troubě. Nezapomínáme pravidelně podlévat.

Krok 3

Kančí maso vytáhneme z trouby a šťávu vydusíme do tuku. Poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vodou. Omáčku prolisujeme.

Krok 4

Mezitím si připravíme houby. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Podusíme na másle. Maso nakrájíme na porce a podusíme.

Ideální podávat s houskovým knedlíkem nebo jako přílohu zvolíme brambory.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kanci-hrbet-na-houbach-recept.html