jaktak.cz

Jak udělat šašlik | recept na špíz

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat šašlik | recept na špíz. Grilování je tady. Šašlik je marinované maso grilované na špízu. Oblíbený je šašlik zejména v zemích bývalého Sovětského svazu. Šašlik je výborná specialita, až se sami budete divit. A tady je tradiční recept.

Co je potřeba

4 porce:
375 g skopového libového masa
stroužek česneku
100 g slaniny
3 – 4 cibule
2 papriky - červená, zelená
2 lžíce oleje
sůl
kari
worcesterskou omáčku

Krok 1

Skopové potřeme stroužkem česneku a nakrájíme na prst silné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a papriku na malé kousky.

Krok 2

Na špízy napíchneme střídavě maso, cibuli a papriku a slaninu. Potřeme po obou stranách olejem.

Krok 3

Posypeme solí a pokapeme omáčkou a dochutíme kari.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-saslik-recept-na-spiz.html