jaktak.cz

Jak udělat marinovaného lososa | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat marinovaného lososa | recept. Pro labužníky ryb jsem si dovolila přichystat zajímavý a ne příliš náročný recept na marinovaného lososa. Pro tento recept na lososa bude zapotřebí 600 800 g filet z lososa bez kosti a bez kůže, chceme-li rybou obšťastnit žaludky čtyř jedlíků.

Co je potřeba

4 porce:
600
800 g filet z lososa bez kosti a bez kůže
1 nakrájenou chilli papričku
sůl
4 lžíce olivového oleje
8 kuliček z jalovce
kůru a šťávu z 1 citronu
lžíci másla

Krok 1

V misce promícháme olej, chilli, pomačkaný jalovec, citronovou šťávu.

Krok 2

Filety osolíme a vložíme do ploché nádoby, přelijeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet. Kus alobalu potřeme uprostřed olejem a dáme na něj marinovaného lososa.

Krok 3

Přelijeme zbylou marinádou, dáme na něj máslo a z alobalu utvoříme balíček. Pečeme na grilu 15 20 minut.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-marinovaneho-lososa-recept.html