jaktak.cz

Jak udělat houbovou omáčku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat houbovou omáčku | recept. Při lesní procházce jistě nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na základní houbovou omáčku krok za krokem.

Co je potřeba

pro 5 osob:
15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1/2 dkg suchých)
2 dkg másla
2 dkg cibule
zelenou petržel
4 dkg mouky
sůl
pepř
4 lžíce kyselé smetany

Krok 1

Čerstvé hříbky očistíme, propereme a nakrájíme, vložíme je do kastrolu.

Krok 2

Usmažíme si na másle nakrájenou cibulku s nasekanou petrželkou. Po chvilce je zalijeme polévkou a udusíme do měkka.

Krok 3

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme polévkou. Hříbky smícháme s cibulkou a petrželkou a dusíme ještě chvíli.

Krok 4

Jíškou zalijeme hříbky a povaříme. Houbovou omáčku opepříme a přidáme kyselou smetanu.

Krok 5

Houbovou omáčku podáváme např. s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Suché houby nejdříve uvaříme v mléce a pak usekané dusíme jako čerstvé.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-houbovou-omacku-recept.html