jaktak.cz

Jak učesat mikádo | tipy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak učesat mikádo | tipy. Mikádo je sestřih, který není nutné nikomu představovat. Má tu výhodu, že i když budete mít stejný účes jako vaše sousedka, tak každá budete vypadat naprosto jinak, protože mikádo se dá nosit mnoha různými způsoby.

Krok 1

S ofinou či bez?

Prvním způsobem oživení tohoto trendy sestřihu je ofina. Můžete ji mít, ale také nemusíte. Pokud máte velké čelo a chcete jej zakrýt, tak bych ofinu doporučila. Samozřejmě můžete mít i jiný důvod. Ofina vám může velmi slušet, ale při některých činnostech je nepraktická (sport) a může vám překážet. Záleží ovšem také na vašem pocitu. Zodpovězte si otázku, zda se cítíte lépe s ofinou či bez ní.

Krok 2

Stejná délka: ano či ne?

Mikádo bude vypadat úplně jinak, jestliže budou vlasy stejně dlouhé nebo sestříhané. Když se rozhodnete pro druhou možnost, tak můžete více experimentovat a vlasy by vám měly dodat mladistvý vzhled.

Krok 3

Melír a barva

Barvení nebo jen melír změní každý účes. Barva má tu nevýhodu, že vlasy odrůstají a u kořínků poté máte neestetické odrosty. U melíru není tento problém tak výrazný, jelikož nabarvené máte pouze jednotlivé proužky na svých vlasech.

Krok 4

Roztřepené nebo uhlazené?

Mikádo naprosto změníte, když jej budete nosit v uhlazené formě, ale dnes je v módě spíše to roztřepené, to poté budete vypadat jako rošťanda. Používejte ale kvalitní prostředky, aby vám účes vydržel celý den.

Když se rozhodnete změnit svůj účes na mikádo, tak si připravte přesný obrázek sestřihu, který chcete. Později byste totiž mohla být zklamána, že vše není podle vašich představ.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-ucesat-mikado-tipy.html