jaktak.cz

Jak připravit roládu z vepřového masa se zeleninou | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit roládu z vepřového masa se zeleninou | recept. Chutný pokrm, který je vhodný nejen při svátečním obědě. Vyzkoušejte si přichystat roládu z vepřového masa se zeleninou. S naším jednoduchým receptem to bude hračka.

Co je potřeba

plát masa z kýty (asi 1 kg)

3 stroužky česneku

sůl

2 – 3 plátky šunky

100 g slaniny

100 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku

3 vejce

2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky

1 sterilovanou kapii

několik snítek čerstvého nebo přiměřené množství sušeného rozmarýnu

asi 2 dl bílého vína

30 g másla

40 g polohrubé mouky

Krok 1

Maso očistíme, naklepeme a potřeme oloupaným česnekem rozdrceným se solí, poklademe šunkou.

Krok 2

Slaninu nadrobno nakrájíme, větší část zpěníme.

Krok 3

Přidáme hrášek, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme petrželkou a upečeme.

Krok 4

Omeletu přendáme na maso a poklademe petrželkou a poklademe nudličkami kapie.

Krok 5

Maso stočíme a převážeme kuchyňskou nití.

Krok 6

V tlakovém hrnci zpěníme zbylou slaninu, vložíme roládu a opečeme ji po všech stranách, podlijeme vínem a posypeme rozmarýnem.

Krok 7

Hrnec uzavřeme a maso dusíme asi 20 minut.

Krok 8

Poté hrnec otevřeme, maso osolíme, podle potřeby podlijeme vínem a znovu dusíme.

Krok 9

Máslo promneme s moukou. Měkké maso vyjmeme.

Krok 10

Zbylou šťávu vydusíme, přidáme moučnou směs, opražíme, zředíme zbylým vínem a krátce povaříme.

Krok 11

Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na plátky a upravíme na plochou mísu.

Krok 12

Šťávu servírujeme zvlášť. Podáváme s bramborovou kaší se zeleninou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-roladu-z-veproveho-masa-se-zeleninou-recept.html