jaktak.cz

Jak správně grilovat | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak správně grilovat | rady. Jak správně grilovat? Pár dobrých rad ohledně grilování, které grilování usnadní a možní i zpříjemní. Podíváme se, jak správně grilovat.

Krok 1

Jak na maso bez škodlivin - pod grilem netopte papírem, starým dřevem ani jedlovými šiškami

Krok 2

Kokos nahradí uhlí - náhradou za dřevěné uhlí mohou být skořápky kokosu, uhlí z nich vyrobené hoří déle a vydává mnohem silnější žár.

Krok 3

Výběr oleje - k marinování masa jsou vhodnější oleje, které snášejí vysokou teplotu, jako je olivový olej nebo podzemnicový. Rozhodně nepoužívejte olej z obilných nebo kukuřičných klíčků.

Krok 4

Marináda - maso se vyplatí přes noc naložit do marinády, dodá totiž masu zvláštní chuť a u drůbežího brání vysýchání.

Krok 5

Křupavé kuře - aby bylo kuře křupavé, potírejte ho během grilování pivem.

Krok 6

Otáčení masa - maso vždy otáčejte grilovacími kleštěmi, nikdy vidličkou. Z propíchnutého masa unikne cenná šťáva.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-spravne-grilovat-rady.html