jaktak.cz

Jak připravit polévku ramen | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit polévku ramen | recept. Ramen je skvělá japonská polévka s nudlemi a kuřecím nebo vepřovým masem zalitá vývarem. I když původem pochází z Číny, v japonské kuchyni zdomácněla. Možná jste při objevování chutí japonské kuchyně už na tuto polévku narazili, když jste navštívili sushi bar a objednali si sushi set. Každá lokalita v Japonsku má vlastní variaci ramen s rozličnými ingrediencemi a chutěmi, my si podle receptu nyní jednu z těchto variací ramen připravíme. Už se vám také sbíhají sliny?

Co je potřeba

Pro přípravu kuřecí polévky ramen:
kuřecí prso
hlíva ústřičná vcelku (6 plodnic)
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájený pórek
1 nakrájená mrkev
2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
2 rozmačkané stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
160 g nudlí
2 natvrdo uvařená vejce
1 jarní cibulka
750 ml kuřecího vývaru
sůl a pepř

Krok 1

Před samotnou přípravou polévky ramen s kuřecím masem si předpřipravíme všechny ingredience. Nakrájíme pórek, cibuli, nasekáme zázvor, rozmačkáme česnek a uvaříme dvě vejce natvrdo. Uvaříme si kuřecí vývar.

Krok 2

Do hrnce nalijeme olej a vhodíme do něj nakrájený pórek, mrkev, česnek a zázvor a krátce osmahneme. Zhruba dvě minuty. Poté přilijeme kuřecí vývar a sójovou omáčku, dochutíme solí a pepřem. Vývar scedíme a uvedeme k varu.

Krok 3

Vývar udržujeme na mírném ohni. Kuřecí prsa položíme do vývaru vcelku, stejně tak houby. Vaříme na mírném ohni zhruba 7 minut, abychom dosáhli šťavnatého masa. Maso a hlívu ústřičnou vyjmeme a dáme stranou. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, uvařená vejce rozkrojíme napůl.

Krok 4

Nyní jsou na řadě nudle. Nudle vsypeme do vývaru a uvedeme do varu.

Krok 5

Podáváme ramen. Nudle vybereme a přelijeme do misek na polévky, naběračkou přelijeme vývarem. Položíme houby, rozpůlená vejce, plátky kuřecího masa. Posypeme jarní cibulkou. Ramen je hotová. Dobrou chuť!

Základem ramen je vývar z masa, podle variace ramen je možné do polévky použít například kombu (řasy), katsuobushi (kousky tuňáka), niboshi (sušené malé sardinky), hovězí kosti, houby shiitake nebo cibule. Ramen dělíme do čtyř typů - Shio ramen (slané ramen, čirá polévka), Tonkotsu ramen (vaříme vepřovou kost, dosáhneme bílé barvy polévky), Shöyu ramen (směs kuřecího vývaru, zeleniny a sojové omáčky, oblíbené na Honšú), Miso ramen (kuřecí vývar s pastou miso).


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-polevku-ramen-recept.html