jaktak.cz

Jak uvařit pečené rizoto s kuřecím masem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak uvařit pečené rizoto s kuřecím masem | recept. Pečené rizoto s kuřecím masem a ještě k tomu se sušenými rajčaty a parmazánem. To je skvělá variace pravého italského rizota. Na přípravu pečeného rizota s kuřecím masem si vyhraďte celkem 60 minut času. Na pečené rizoto s kuřecím masem zpracujte nejlépe kuřecí prsa.

Co je potřeba

Pro 4 jedlíky:

370 g rýže arborio
120 ml bílého vína (nemusí být, místo něj jednoduše přidejte vývar)
l litr horkého kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje + trochu k podávání
1 velká cibule, najemno nasekaná (můžete vynechat)
3 kuřecí prsa nakrájená na kostky
40 g strouhaného parmazánu + k podávání
40 g másla (nemusí být)
100 g nakrájených nakládaných sušených rajčat
2 lžíce nasekané čerstvé bazalky + na ozdobu
sůl a pepř

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Rýži přeberte, a pak ji nasypte do zapékací nádoby o objemu alespoň dva a půl litru (nebo použijte hrnec vhodný do trouby), rýži zalijte kuřecím vývarem a pořádně promíchejte směs pro rizoto s kuřecím masem.

Krok 2

Nádobu důkladně zakryjte alobalem. Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř takzvaně al dente, tedy na skus.

Krok 3

Nalijte na pánev olivový olej, zahřejte ho a osmahněte na něm cibulku a kuře dozlatova. Nakonec vmíchejte parmazán, máslo, rajčata, bazalku, pepř a sůl do upečené rýže a podávejte rizoto s kuřecím masem na stůl ozdobené lístky bazalky nebo pokapejte olivovým olejem.

Pri přípravu italského rizota (italské risotto) je nejvhodnější rýže arborio. Střednězrnná rýže se svou kašovitou konzistencí dobře vstřebává chutě, na přípravu rizota se výtečně hodí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-pecene-rizoto-s-kurecim-masem-recept.html