jaktak.cz

Jak připravit uzeného lososa s míchanými vejci podle Pohlreicha | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Losos od Pohlreicha. Recepty Zdeňka Pohlreicha prosluly díky kuchařskému umění šéfkuchaře i jeho peprnému slovníku. Uzený losos s míchanými vejci – pokrm připravte dle Pohlreichovy knihy Zdeněk Pohlreich: Vejce nebo slepice. Uzený losos s míchanými vejci od Pohlreicha krok za krokem.

Co je potřeba

300 g uzeného lososa
12 vajec
1 najemno nakrájená šalotka
máslo, 100 g másla
nasekaná pažitka
sekaná plochá petržel
kopr
sůl, pepř

Krok 1

Podle receptu Pohlreicha příprava uzeného lososa s vejci začíná tím, že na pánvi zvolna zpěníte najemno nakrájenou šalotku a necháte ji zesklovatět.

Krok 2

Rozbijte nachystaná vejce a přidejte je do pánve, osolte, opepřete a vejce míchejte, dokud neztuhnou. Pohlreich upozorňuje, že vejce musí být vláčná a krémovitá, tzn. že je třeba vejce míchat, ale nikoliv až do vyschnutí.

Krok 3

Nakonec do míchaných vajec vmíchejte nasekanou pažitku a nasekanou petržel.

Krok 4

Míchaná vejce podávejte s plátky uzeného lososa nazdobenými do tvaru věnečků, podávejte i s koprem.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-uzeneho-lososa-s-michanymi-vejci-podle-pohlreicha-recept.html