jaktak.cz

Jak naučit psa čůrat venku | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak naučit psa čůrat venku | rady. Radost z nového štěňátka může pokazit neustálé uklízení loužiček. Neházejte flintu do žita, každého psa lze naučit vykonávat potřebu mimo byt. Naučit psa čůrat venku chce jenom trošku trpělivosti a volného času.

Krok 1

Štěně se učí chodit čůrat ven zhruba v době tří měsíců. Na to musíte při pořizování nového psa myslet. Stanovte si s novým psím kamarádem pevné hodiny jídla, venčení i odpočinku. Vezměte si týden dovolené. Zpočátku venčete svého psa po třech hodinách – a to i v noci. Choďte s ním ven zejména po krmení, pití či hře.

Krok 2

Vezměte svého psa na místo, kam jiní pejskaři často nemíří. Štěně je totiž v psí hierarchii na posledních příčkách a pach cizích psů mu bude dělat problémy.

Krok 3

Ve chvíli, kdy pejsek vykonává potřebu, pochvalte ho. Nikoli ale tak, abyste ho vylekali. Pes musí pochopit, za co je chválen. Dejte najevo, že máte radost. Nejlepší postup je psa chválit a podpořit ve chvíli, kdy se chová žádoucím způsobem.

Krok 4

Pokud narazíte na to, že váš pes čůrá doma, vezměte psa ven. Zbytečně na něj ale nekřičte a moc ho netrestejte. Mohl by si trest spojit s činností, nikoli místem.

V obchodech s potřebami pro zvířata můžete koupit speciální spreje, které překryjí pach moči a které odpuzují vašeho miláčka, takže se na stejné místě již nevymočí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-naucit-psa-curat-venku-rady.html