jaktak.cz

Jak si namalovat oční linky | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak si namalovat oční linky | rady. Černé oční linky jsou nestárnoucí klasikou, která zazářila v 60. letech, a ani dnes neztrácí na popularitě. Jsou součástí základního sofistikovaného looku a spolu s tmavě rudou rtěnkou černé oční linky tvoří dvojici, která dobyla i hollywoodský Olymp. Naučte se vykreslit perfektní oční linky podle tohoto návodu na líčení očních linek.

Co je potřeba

tekuté oční linky

Krok 1

Pro začátek si pořiďte tekuté oční linky ve formě fixu. Je jednodušší se s nimi naučit zacházet a potom přejít na klasické gelové linky a štěteček. Fix je také praktičtější a bez problému ho můžete nosit v kabelce či s ním cestovat.

Krok 2

Sedněte si ke stolu a postavte před sebe zrcátko. Podepřete si loket ruky, kterou si budete líčit oči, o desku stolu, aby se vám ruka nechvěla. Druhou rukou lehce napněte kůži v okolí očí.

Krok 3

Začněte zhruba v polovině oka a veďte tenkou linku směrem k vnějšímu okraji oka. Linku si namalujte co nejblíže k řasám, aby nevznikla světlá mezera.

Krok 4

Zhruba z místa, kde začínají růst horní řasy, veďte druhou část linky až k místu, kde jste si začali líčit oči v předešlém kroku. Nesnažte se linku dotahovat až úplně do záhybu oka. Linky by měly spíše podpořit přirozený vzhled oka, nikoli vytvořit nový pohled. Linka se navíc ve vnitřním koutku oka snadno rozmaže.

Krok 5

Nyní máte namalovanou tenkou linku podél celých horních řas. Ve vnitřním koutku by měla být nejslabší a měla by se postupně rozšiřovat. Zesilte ji podle toho, jak si ji představujete. Široké oční linky působí více retro, slabší očí linky se hodí na běžné denní líčení, nejsou tak výrazné. Ve vnějším koutku oka můžete linku zrcadlově zakončit, nebo ji v tupém úhlu zhruba 135 stupňů vytáhnout nahoru a spojit s linkou u oka. Konkrétní vzhled už záleží na typu vašeho obličeje a na příležitosti.

Krok 6

Opakujte na druhém oku.

Tip: Víčka před nalíčením linek přetřete make-upem nebo korektorem, aby se barevně sjednotily. Řasenku nanášejte až ve chvíli, kdy budete mít vytvořené linky. Spodní linky veďte spíše slabé a nejlépe do tří čtvrtin oka – měly by totiž být jenom doplňkem výraznějších horních linek.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-namalovat-ocni-linky-rady.html