jaktak.cz

Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady. Díky tomuto jednoduchému receptu budete mít alternativu k velmi mastným marinádám, které se pro nakládání masa používají běžně. Chuťově jde o delikatesu, jejíž příprava přitom zabere jen pár minut. Prsa v bylinkovém jogurtu by neměla chybět mezi vašimi oblíbenými kuřecími recepty.

Co je potřeba

• 300 g kuřecích prsou
• 250 ml jogurtu
• lžička tymiánu
• sůl
• olej

Krok 1

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a jemně je naklepejte prsty. Nikdy nepoužívejte paličku na maso!

Krok 2

Maso na pár místech trochu nařízněte.

Krok 3

Připravte si bylinkový jogurt. V misce smíchejte bílý jogurt, lžičku tymiánu a sůl. Podle chuti můžete přidat i několik kapek šťávy z citrónu (ne z citrónky).

Krok 4

Pak maso ve směsi pořádně obalte.

Krok 5

Dejte rozpalovat pánev s olejem a maso osmažte.

Krok 6

Ideální přílohou je salát, nebo také vařené brambory, případné i čerstvé pečivo.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kureci-maso-v-bylinkovem-jogurtu-rady.html