jaktak.cz

Jak pěstovat japonský kdoulovec | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak pěstovat japonský kdoulovec | rady. Kdoulovec je japonský okrasný strom s nádhernými květy, který se pěstuje i u nás. Jeho plody malvice je možno použít i v kuchyni. V současnosti si můžete vybrat hned z několika různých velikostí i barev japonského kdoulovce. Pěstování kdoulovce není nikterak složité, jen potřebujete znát pár podmínek k jejímu pěstování.

Co je potřeba

zahrada
semena anebo sazenice kdoulovce
vhodné hnojivo
zemina
voda
textilie zahradní

Krok 1

Japonský kdoulovec zasaďte na sušší místo s dobře propustnou půdou chráněnou proti větru (bohatou na vápník). To místo může být jak slunné, tak i stinné.

Krok 2

Sazenice japonského kdoulovce sázejte na podzim anebo na jaře, podobně jako jiné ovocné stromy. Strom zasaďte do lehké humózní půdy s kyselým pH. Po výsadbě dbejte na to, abyste kdoulovec japonský důkladně zalili. Kdoulovec pak průběžně zalévejte středně vydatně.

Krok 3

Keř každý rok na jaře a v průběhu léta pravidelně jednou za 14 dní přihnojte běžně dostupným hnojivem.

Krok 4

Plody kdoule sklízejte v září a říjnu, tehdy, když se zbarví do sytě žluté bary.

Krok 5

Před zimou kdoulovec přikryjte okolo kořenů chvojím anebo speciální zahradní textilií.

Krok 6

Kdoulovec se může množit s pomocí semen, ale bývá to celkem náročné, anebo pomocí řízků. Kdoulovec množte prostřednictvím řízků vyrobených z dvouletých větviček. Pakliže chcete japonský kdoulovec množit semeny, je zapotřebí, abyste semena získaná na podzim dali na zimu do písku a chladu. Semena pak na záhon zasejte až na jaře.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pestovat-japonsky-kdoulovec-rady.html