jaktak.cz

Jak pěstovat filodendron | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak pěstovat filodendron | rady. Filodendron k nám přišel z tropického pralesa. V Česku se filodendron velice rychle zabydlel a stal se velice oblíbenou pokojovou rostlinou. Pěstování filodendronu je vskutku jednoduché, filodendron totiž není nikterak náročná rostlina, nevyžaduje příliš vaší pozornosti, ale odměňuje se vám krásným vzhledem.

Co je potřeba

vhodný květináč
hnojivo
zeminu
rozprašovač
vodu
nůž

Krok 1

Filodendron umístěte na stanoviště, kde je jasné a rozptýlené světlo. Pozor však, nesmí na přímé sluneční paprsky. Tuto pokojovou rostlinu pěstujte trvale při běžné pokojové teplotě (okolo 21 – 25 stupňů). V zimě by se teplota pro vhodné pěstování filodendronu měla pohybovat mezi 13 až 18 stupni.

Krok 2

Každý rok na jaře rostlinu přesaďte do středně těžké humózní zeminy (jednotné zeminy anebo rašelinový substrát) a většího květináče (podpoříte tím její růst).

Krok 3

Při pěstování filodendronu pamatujte na dostatečnou vláhu, a proto rostlinu na jaře a v létě pravidelně zalévejte tak, aby zemina nikdy nevyschla. Pozor na promáčení.

Krok 4

Květináč s filodendronem mějte uložený v misce s kamínky, které vám pomohou udržet potřebnou vlhkost. V průběhu zimy rostlinu alespoň jednou týdně roste.

Krok 5

V průběhu vegetace filodendron hnojte standardním tekutým hnojivem, vždy jednou za 14 dní.

Krok 6

Rozmnožování filodendronu provádějte stonkovými anebo vrcholovými řízky, které odeberte se třemi až pěti listy. Řízky filodendronu pak zapíchněte přímo do květináče, kde za 1,5 měsíce při teplotě cca 23 stupňů zakoření.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pestovat-filodendron-rady.html