jaktak.cz

Jak vyzdobit byt jarními trendy | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vyzdobit byt jarními trendy | tipy. Jaro je plné romantiky, probouzející se jarní přírody a nové, svěží krásy. Ozdobte svůj domov jarními prvky, dodejte bytu osobitost a svěžest. Nechte vstoupit jaro do vašich domovů a vytvořte si tak příjemné prostředí, kam se po celodenním pracovním dnu rádi vracíte.

Krok 1

K jarním trendům patří velikonoční výzdoba a dekorace

Dominantním prvkem jsou zcela určitě velikonoční vajíčka. Zdobení vajíček prezentuje mnoho technik a tradice, které jsou proslulé kumštem a dovedností. Dekorativní vajíčka umístěte kamkoliv v interiéru do košíčku, do ošatky, dobře působí jako zápich v květináči. Všude vytvoří nádhernou iluzi jarních svátků.

Krok 2

Veselé květináče

Nemusíte být výtvarně zdatní, dokáží to i děti. Připravte si akrylové barvy a ozdobte květináče nějakým jarním motivem, třeba jednoduchou květinkou. Dětem můžete obrys předkreslit a ony jej vybarví. Najednou se stane z obyčejného květináče nápaditá a originální jarní dekorace.

Krok 3

Kytička ve váze

Nejhezčí a tradiční je kytička ve váze. Pokud jaro otálí a probouzí se později, první květinky na zahrádce ještě nenajdete, jako je narciska a tulipán, poslouží větvička kočiček, krásný příslib jara. Vůbec nevadí, že se jaro na zahrádkách ještě neprobudilo. V prodejnách s květinářstvím je výběr jarních květin dostatečný, a pokud nechcete za květiny často utrácet, ty první jarní si výjimečně třeba dopřejete. Co byste řekli třeba hyacintu, jeho kouzelnému květenství a neopakovatelné vůni. Můžete jej dát do skleněného obalu, vázy, kde získá punc originality a netradičního vzhledu. Hyacint není na péči nijak náročný a kvete přibližně tři týdny.

Krok 4

Designové prvky dýchají originalitou

Jaro v bytě, to nejsou jen květiny a nařezané větvičky ve váze. Nechceme přeci otrhat, co se dá, chceme přírodu také ochraňovat a šetřit. Jarní výzdobu vytvoříme i dekorativními předměty v jarních, pastelových barvách. Vybírejte ve speciálních prodejnách vázy, květináče, hrnečky, talířky a vytvořte si z těchto předmětů originální a neotřelou jarní dekoraci, která vzbudí emoce v každém z nás.

Krok 5

Jaro na oknech

Pokud vám zdobí okna záclony a závěsy, převlečte je po zimě do jarního. Pastelové barvy, květinové motivy dekorativních závěsů vylaďte s ostatní výzdobou v interiéru. Váš byt začne dýchat lehkostí, bude působit nově, jarně a svěže.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyzdobit-byt-jarnimi-trendy-tipy.html