jaktak.cz

Jak připravit česnekovou pomazánku s vejci | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit česnekovou pomazánku s vejci | recept. Pomazánka může být dílem improvizace, souladem ingrediencí, jež lahodí našim chuťovým buňkám. Osvědčené recepty rádi přijímáme od druhých a opačně, vřele je doporučíme. Je bezpočet česnekových pomazánek, česnek je vynikající produkt a v kuchyni má široké využití, nejen jako koření, ale i v domácím léčitelství. Pokud jste ještě nezkusili kombinaci česneku s vejci, otestujte tuhle vynikající chuť a rychlou přípravu podle tohoto receptu.

Co je potřeba

3 vejce uvařená natvrdo

6 velkých stroužků česneku

1 tvrdý sýr 

1/4 kostky másla

5 trojúhelníčků taveného sýra

případně pár žampionů (nemusí být)

sůl a pepř

Krok 1

Uvařte vejce natvrdo

Nejprve si připravte 3 vejce natvrdo, jistě víte, že optimálnější čas délky vaření je asi 7 minut od doby varu. Nechte je vychladnout ve studené vodě. Domácí vejce by neměly být z čerstvé snůšky, nejdou dohladka oloupat a vzniká tak škoda, že se stahuje i se skořápkou bílek.

Krok 2

Připravíme česnek

Oloupeme 6 velkých česneků, omyjeme, rozmačkáme nebo rozetřeme. Česnek má pozitivní účinky na obranyschopnost organismu, podporuje trávení, plní funkci i jako přírodní antibiotikum. Má však charakteristické aroma, které způsobují silice a některým lidem je nepříjemný, nebo dokonce jim činí potíže a požívání česneku se musí vyvarovat.

Krok 3

Sýr na strouhání

Připravíme si tvrdý sýr, může být jakýkoliv, nastrouháme na hrubším struhadle, smícháme se změklým máslem (asi tak 1/4 kostky), přidáme 5 malých trojúhelníčků taveného sýru a vše smícháme i s česnekem. Nakonec přimícháme na kostičky nakrájená vejce (promáčkneme na mřížce).

Krok 4

Podušené žampióny

Pokud někdo chce pomazánku obohatit o další produkt, může podusit žampióny, pokrájené na menší kousky, nechat vychladnout a smíchat s pomazánkou. Vše podle chuti osolíme, případně opepříme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-cesnekovou-pomazanku-s-vejci-recept.html