jaktak.cz

Jak odstranit sekundové lepidlo z kůže | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak odstranit sekundové lepidlo z kůže | rady. Vteřinové, neboli sekundové lepidlo je jedním z nejlepších prostředků k zalepení či přilepení všeho možného. Filmové parodie jsou známé scénami, kdy si člověk dá sluchátka do uší a už je nemůže dostat ven či si učitel sedne na židli a k tabuli už se následně nezvedne. Tomu se zasmějeme, ale co když se taková filmová scéna odehraje před našima očima ve chvíli, kdy sekundové lepidlo skončí na naší vlastní kůži? V tom případě je zde dobrá zpráva! Existuje řešení a my si jich hned několik představíme.

Krok 1

Jeden z těch drastičtějších způsobů radí vzít si pilník na nehty a škrábat postižené místo, dokud se lepidlo neoloupe. Šetrnější verzí tohoto způsobu je použití pemzy na pedikúru.

Krok 2

Někdo zase říká, že je nejlepší trpělivě počkat, až lepidlo samo odpadne, což ale může trvat dlouhou dobu.

Krok 3

Lepší už je teze o oleji. Jednoduše namočit ruku do oleje, pak vzít houbičku na nádobí a seškrábat lepidlo její hrubší stranou.

Krok 4

Stejný postup je i s horkou vodou. Namočit místo s lepidlem do horké vody, pak zkusit nehtem, zda lepidlo z vaší kůže pustí. Pokud to ještě nejde, polijte místo rostlinným olejem. Průběžné máčejte ve vodě. Nakonec dejte na ruce tekutý písek a otřete houbičkou.

Krok 5

Případně je možné vyzkoušet i jen samotné použití tekutého písku a houbičky na nádobí (nejlépe opět její hrubší strany).

Krok 6

Můžete si domů také pořídit speciální Savo Profi Derm, což je mycí pasta určená na mytí silně znečištěných rukou.

Krok 7

Když je doma aceton, i ten lze zkusit. Případně můžete vyzkoušet také odlakovač. Dražší variantou pak může být pořízení speciálního odlepovače vteřinového lepidla, který stačí pouze nastříkat na postižené místo a následně spoj odloupnout.

Rozhodně se ale nepokoušejte lepidlo na kůži drasticky škrábat!
V případě, že se lepidlo nedopatřením dostane na kojence či malé dítě, raději zajděte k doktorovi, aby se předešlo případným negativním následkům při použití špatné metody.
A určitě nepropadejte panice, protože i sekundové lepidlo lze odstranit! Stačí zachovat si klidnou hlavu a zkusit metodu, která opravdu pomůže.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-odstranit-sekundove-lepidlo-z-kuze-rady.html