jaktak.cz

Jak se zbavit lámavosti nehtů | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak se zbavit lámavosti nehtů | rady. Jsou to především ženy a dívky, které maximálně dbají na svůj zevnějšek. Není to však pouze vzhled jejich obličeje a pokožky, vlasů, ale také jejich nehty, které musí mít neustále dokonalou úpravu. Bohužel pro mnoho žen je lámavost jejich nehtů doslova noční můrou. Naštěstí však existují spolehlivé metody, jak se lámavosti nehtů zbavit a docílit toho, aby nehty opět získaly svou pevnost a zdravý vzhled.

Krok 1

Hlavním příčinou lámavosti nehtů je především to, že nám v těle chybí řada vitamínů a minerálů. Prvním krokem by tak měl být kvalitní, pestrý a vyvážený jídelníček s dostatkem ovoce a zeleniny, tak aby vaše tělo mělo dostatek potřebných minerálů, vitamínu a stopových prvků. To ostatně bude mít pozitivní vliv na naše tělo i z celkového hlediska.

Krok 2

Jako prevence lámavosti nehtů je důležitý také dostatečný pitný režim, kdy je třeba, abyste vypili přibližně 2 až 3 litry neslazených tekutin denně.

Krok 3

Dalším krokem v boji proti lámavosti nehtů jsou určitě speciální zábaly, které jsou určeny právě pro posílení nehtů a eliminaci jejich lámavosti. Ty lze aplikovat buď doma, nebo přímo v nehtových salonech.

Krok 4

Kromě toho je možné na lámavost nehtů používat i celou řadu různých doplňků stravy a preparátů. Ty vám buď doporučí ve zmiňovaném salonu, nebo není problém se na ně poptat v lékárně. Určitě jsou dobrou volbou ty, které obsahují dostatek selenu nebo zinku. Stejně tak mohou být použité i různé přírodní minerály, určené právě pro posílení vašich nehtů.

Krok 5

Dobrým krokem může být i lakování nehtů. Nikoliv však obyčejným lakem, který by lámavé nehty mohl ještě více poškodit, ale lakem, který obsahuje řadu vyživujících látek. Nejenom že sám o sobě vaše nehty zpevní, ale po celou dobu, co jím budou nalakované, je bude vyživovat a tím i posilovat. Řada kosmetických firem vyrábí takovéto speciální laky na křehké a lámavé nehty.

Krok 6

Budete li alespoň několik z těchto doporučených metod kombinovat, určitě se úspěch dostaví. Rozhodně však nelze počítat s tím, že by to bylo ze dne na den, proto je pro boj s lámavosti nehtů také velmi důležitá vaše trpělivost.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-lamavosti-nehtu-rady.html