jaktak.cz

Jak obsluhovat bubnovou sekačku | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak obsluhovat bubnovou sekačku | rady. Bubnové sekačky mají mnoho výhod oproti ostatním druhům sekaček. Jednou z nich je skutečnost, že vyžadují minimální údržbu. Jejich obsluha je rovněž velmi nenáročná, liší se ovšem podle typu bubnové sekačky a podle příslušenství, které si k ní zakoupíte. Také použití sekačky může být širokospektré a podle něj se orientuje mnoho faktorů. Jak tedy bubnovou sekačku obsluhovat?

Krok 1

1. Každá bubnová sekačka má svoje určení, podle typu sekačky sečeme trávu na různém druhu terénu. Jestliže jste si koupili sekačku bez pojezdu, tak musíte zajistit pohyb vpřed vlastními silami. Ovládací prvky sekačky jsou jednoduché, po nastartování a spuštění není nutné se o běh motoru nijak starat.

2. Údržba bubnové sekačky je sice nenáročná, ale je potřeba zajistit, aby se vyčistila od kousků trávy a jiných nečistot. Po vyčištění vodou je vhodné občas promazat mechanické části, doplnit hladinu oleje, případně dolít benzín.

3. Bubnovou sekačku po vyčištění skladujte na místě, kde nebude vystavena všem přírodním živlům. Než ji nechávat na větru a dešti, tak je doporučené ji uklízet na suché zastřešené místo, nejlépe do garáže nebo třeba do dílny.

4. Pokud hodláte využívat stavebnicový systém, tak ho musíte k sekačce správně připevnit. Může se jednat o zametací nástavec na čištění chodníku, nástavec na odklízení sněhu, obraceč pokosené trávy, ale i drobné příslušenství jako je třeba drobná plachetka, která rovná pokosenou trávu do jedné linie.

5. Jestliže sekačka nefunguje správně, tak ji okamžitě odvezte do nejbližšího servisu, aby nedošlo k jejímu většími poškození. Servis by měl probíhat pravidelně po několika letech. Vždy noste sekačku pouze do autorizovaného servisu. Pokud je sekačka v záruce a poškodí se, tak ji naopak odvezte k servisu k prodejci. Pokud už záruka skončila a vy potřebujete například vyměnit nože, tak vždy vybírejte díly od stejného výrobce.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-obsluhovat-bubnovou-sekacku-rady.html