jaktak.cz

Jak připravit cibulačku | recept na francouzskou polévku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit cibulačku | recept na francouzskou polévku. Tento chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem "břicho Paříže" – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule.

Co je potřeba

200 g uzeného masa

250 g cibule

1,5 l hovězího vývaru (z kostky)

mletý kmín

sůl

pepř

tuk

tousty

žloutky

petrželka na ozdobu

Krok 1

Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme na tuku.

Krok 2

Nakrájíme maso a přidáme ho spolu s kmínem k cibuli a restujeme.

Krok 3

Zalijeme vývarem a povaříme. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vařící polévkou a posypeme zelenou petrželkou.

Krok 4

Do talíře dáme opečený toast, na který vyklepneme žloutek.

Krok 5

Nakonec posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vařící polévkou a posypeme zelenou petrželkou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-cibulacku-recept-na-francouzskou-polevku.html