jaktak.cz

Jak vybrat deodorant | tipy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vybrat deodorant | tipy. Deodorant je přípravek, který slouží k aplikaci na tělo a omezuje tvorbu tělesného zápachu. Nejčastějším místem je podpaždí, které nám bude krásně vonět. Pokud i vy toužíte mít svou oblíbenou vůni v bezprostřední blízkosti s kůží, je dobrým pomocníkem deodorant, který na pokožku krásně přilne. Vytvoří tak ochranný film, který brání rozkladu potu a vy jste rázem přitažlivější.

Krok 1

1. Podle formy aplikace

• Kuličkové formy

Snadno se aplikují, ale u tekutějších složení musíme někdy počkat, než nám v podpaždí zaschnou. Na trhu jsou již kuličkové aplikace, které zaschnou téměř okamžitě.

• Tuhé deodoranty

Nemusíme čekat, než zaschnou, ale pozor u některých levnějších variant na „žmolky“, které se nám mohou tvořit v podpaždí.

• Spreje

Spreje a jejich rozprašovače jsou také velmi snadné na použití. Jejich vůně je intenzivnější, než u tuhých a kuličkových deodorantů.

2. Podle vůně

Existují neutrální vůně, které jsou příjemné a nevtíravé. Na trhu jsou i sladké květinové, dřevité a kořeněné. Sportovní vůně jsou svěží a udržují potřebné pH pokožky i při sportu. Záleží na vás, jakou vůni si vyberete.

3. Podle příležitosti

• Běžné denní nošení – zvolte si vůni, kterou si oblíbíte a budete jí nosit rádi, měla vy vypovídat něco i o vaší osobnosti

• Sport – volte deodoranty, které jsou velmi účinné proti pocení, nemusí být až tak intenzivní vůní, ale odolnost proti tvorbě zápachu, musí mít 100%

• Kulturní akce – zatímco na běžné denní nošení postačí kuličková forma deodorantu se stejnou vůní spreje, na kulturní akci si můžete dovolit experimentovat a koupit si deodorant jiný, intenzivnější, ale zároveň s delší trvanlivostí.

4. Podle ceny a značky

Kvalitní deodoranty, které budete vybírat ze značkových řad, splní svou funkci a účel mnohem rychleji a déle, než ostatní levné deodoranty. Zatímco dříve obsahovaly deodoranty parabeny a hliník, dnes jsou na trhu moderní přípravky, které jsou bezpečné.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-deodorant-tipy.html