jaktak.cz

Jak na správné držení těla | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na správné držení těla | rady. Velké množství lidí trpí obtížemi, které jsou způsobeny špatným držením těla. Díky špatnému držení těla se velmi brzy vykytuje skolióza, poruchy se špatným prokrvením i poruchy vnitřních orgánů. Správné držení těla je velmi důležité a je snadné se naučit ho dodržovat. Při nesprávné poloze těla je vždy nějaká část těla zatěžována zbytečné více. Člověk stráví většinu života v sedě a zbytek povětšinou ve stoje. Je tedy důležité se naučit správně držet tělo v obou polohách. Jak tedy správně držet tělo?

Krok 1

Ve stoje

1. Dbejte na to, abyste měli z profilu uši, ramena a kyčle ve stejné rovině, pomůže vám k tomu pohled do zrcadla. Hlavu mějte vzpřímenou, temeno musí směřovat vzhůru. Šíje je lehce zastrčená dozadu a brada svírá s krkem pravý úhel.

2. Ramena mějte ve stejné výšce a nechte paže volně spuštěné dolů a rozložené do stran. Vypněte hrudník tak, aby byla hrudní kost před břichem. Lopatky nechte spuštěné dolů a lehce přitažené k sobě.

3. Břicho držte lehce zatažené, aby drželo plochý tvar. Všechny párové body na těle musí být ve stejné výši, tedy bradavky, ramena, kyčle, lopatky, kolena i kotníky. Pánev lehce podsaďte a vytvořte mírné prohnutí beder

4. Nohy lehce vytočte směrem ven a to jak v kyčlích, tak i v kotnících. Soustřeďte se, aby těžiště těla byla v prostředku chodidel.

V sedě

1. Kyčle mějte ve stejné výšce jako kolena, pánev lehce vyklopte dopředu a snažte se, aby nohy svíraly pravý úhel.

2. Vypněte hrudník, lopatky stáhněte za sebe a ramena mějte ve stejné výšce.

3. Zpevněte břicho, zasuňte bradu a chodidly se dotýkejte země celou jejich plochou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-spravne-drzeni-tela-rady.html