jaktak.cz

Jak upéct měkké marokánky | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Marokánky | recept. Marokánky, jak už název napovídá, dorazily na naše sváteční stoly z arabského světa, ale brzy se staly oblíbeným vánočním cukrovím. Naše marokánky s kandovaným ovocem jsou hned měkké a velmi jednoduché na výrobu. Recept na marokánky krok za krokem čtěte níže.

Co je potřeba

Suroviny na marokánky (cca 60 ks):

  • 1,5 dl mléka
  • 10 dkg másla
  • 15 dkg cukru
  • 5 dkg medu
  • 25 dkg směs loupaných mandlí a ořechů
  • 25 dkg směs kandovaného ovoce a rozinek
  • 8 dkg hladké mouky

Krok 1

Marokánky – jak začít?

Směs kandovaného ovoce a rozinek nakrájíme nadrobno, přidáme nasekané ořechy a mandle a dobře promícháme. Mléko, cukr, máslo a med přivedeme do varu, přidáme směs ořechů a ovoce a sundáme z ohně. Úplně nakonec vmícháme po částech mouku a dáváme si pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.

Krok 2

Tři velké plechy marokánků

Mezitím rozpálíme troubu na 150 °C a vyložíme plechy pečicím papírem. Z uvedené dávky vznikne asi 60 kousků marokánků, takže doporučuji připravit si tři velké plechy. Těsto nabíráme lžící a tvoříme z něj malé placičky, mezi kterými necháváme mírné rozestupy.

Krok 3

Pečení marokánků

Pečeme asi 12 minut dozlatova. Plech s marokánkami poté vyndáme z trouby, necháme trochu zchladnout a hotové marokánky oddělujeme od pečicího papíru nejlépe dlouhým plochým nožem. Po úplném vychladnutí uložíme do krabice vystlané alobalem.

Krok 4

Gratuluji, marokánky jsou hotové. Dobrou chuť!

Hotové marokánky můžeme jednou stranou namočit do rozehřáté čokolády. Kdo má rád, může je na závěr posypat kokosem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-mekke-marokanky-recept.html