jaktak.cz

Jak připravit anglický zázvorový punč | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Anglický zázvorový punč – recept. Osvěžují vánoční nápoj s lehce pálivým podtónem čerstvého zázvoru, ovoněný skořicí a vylepšený sherry. Takový je anglický zázvorový punč, který si určitě oblíbíte už po prvním ochutnání.

Co je potřeba

  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • jeden střední kousek skořice
  • kůra ostrouhaná ze středně velkého pomeranče
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 400 + 200 ml vody
  • 1 lžíce sypaného černého čaje
  • 100 ml sherry

Krok 1

Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ty spolu s čerstvou pomerančovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vhodíme do 400 ml vody a pět minut povaříme.

Krok 2

Mezitím si z 200 ml vody a sypaného čaje připravíme silný čajový extrakt. Zcedíme hotový čaj i zázvorový základ a obojí smícháme v dostatečně velkém džbánu.

Krok 3

Přidáme citronovou šťávu a sherry – dobře promícháme. Ihned servírujeme.

Jestliže se vám zdá chuť punče příliš intenzivní, můžete ho naředit jablečným nebo pomerančovým džusem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-anglicky-zazvorovy-punc-recept.html