jaktak.cz

Jak udělat pomazánku na chlebíčky z Moravanky | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat pomazánku na chlebíčky z Moravanky | recept. Pomazánka na chlebíčky z Moravanky je malým tajemstvím kuchařek a kuchařů v českých domácnostech. Moravanka, jakožto královna zeleniny, nám už tradičně slouží jako příloha k masovým pokrmům nebo jako výtečný základ bramborových salátů. Pomazánka z Moravanky je neméně lahodná, svou chutí předčí tisíce jiných pomazánek. Příprava pomazánky z Moravanky určené na chlebíčky a jednohubky je snadná, postupujte podle receptu.

Krok 1

Přichystejte si základní suroviny pro přípravu pomazánky. Pomazánka z Moravanky se samozřejmě neobejde bez 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanky (složení: okurky, cibule, karotka, celer, hrášek, paprika, feferonky, ocet, cukr, sůl, kyselina citronová, kořenící výtažek a voda). Dále potřebujete 30 až 50 dkg salámu, nejlépe šunkového, ale lze použít točený slovenský salám nebo jakýkoli jiný, který najdete v chladničce, 1 pomazánkové máslo, 2 polévkové lžíce majonézy a na dochucení pomazánky pak sůl a pepř.

Krok 2

Na masovém mlýnku pomelte salám a zeleninu z Moravanky. Místo mlýnku můžete použít i ponorný mixér či jakýkoli kuchyňský přístroj, který přinese kýžený výsledek.

Krok 3

Přidejte pomazánkové máslo (bez příchuti), 2 lžíce majonézy (někdo nahrazuje olivovým olejem) a směs osolte a opepřete. Řádně smícháme a pomazánka z Moravanky je hotová. V některých receptech na pomazánku z Moravanky se objevují ještě nasekaná natvrdo vařená vejce, neváhejte při přípravě pomazánky vyzkoušet různé variace.

Krok 4

Pomazánku z Moravanky namažeme na nakrájenou veku a uděláme obložené chlebíčky, pomazánku lze použít na jednohubky, na bagety a jiné pečivo, pomazánka je vhodná při příležitostech, jako je například Silvestr a vítání Nového roku, různé narozeninové oslavy, večírky apod.

Místo salámu můžete použít kousky masa, které zbylo od oběda.

Ostřejší chuť pomazánky z Moravanky je způsobena feferonkou obsaženou ve sklenici se zeleninou. Pokud feferonku po otevření odstraníte, nebude pomazánka ostrá.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pomazanku-na-chlebicky-z-moravanky-recept.html