jaktak.cz

Jak udělat pomazánku z červené řepy | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat pomazánku z červené řepy | recept. Pomazánka z červené řepy je i přes prvotní rozpaky, které budí její hlavní ingredience, velice lahodnou a lehkou pomazánkou. Dopřát si ji můžeme prakticky po celý rok, pochopitelně nejvíce ale své uplatnění pomazánka z červené řepy najde na podzim po sklizni řepy. Jak si pomazánku z červené řepy připravit vám poradí následující recept. Recept na pomazánku vyzkoušejte, nebudete litovat.

Co je potřeba

Na přípravu pomazánky z červené řepy:

syrová červená řepa 250 g
bílý jogurt 100 g
tučný tvaroh 100 g
slunečnicový olej
čerstvá citronová šťáva
sůl
pepř
dle chuti i 1 stroužek česneku

Krok 1

Máte už všechny potřebné suroviny na přípravu pomazánky z červené řepy přichystané? Pusťte se do toho. Syrovou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na struhadle na silné kousky. Můžete sice místo syrové červené řepy použít nakládanou řepu, ale připravte se na to, že výsledná pomazánka bude mít mdlejší chuť. A to je přece škoda.

Krok 2

Nyní k červené řepě přidejte jogurt a tvaroh. Směs řádně promíchejte.

Krok 3

Přichází na řadu další surovina. Přidejte do směsi s červenou řepou lžíci kvalitního slunečnicového oleje.

Krok 4

Pomazánku z červené řepy nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, případně 1 stroužkem česneku. Pomazánku pak nechte alespoň 10 min vychladnout v ledničce.

Krok 5

Pomazánka z červené řepy je hotová a připravená k ochutnávání. Podávejte ji nejlépe s křupavými toasty. Doufám, že se pomazánka podařila! Přeji dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pomazanku-z-cervene-repy-recept.html