jaktak.cz

Jak udělat tuňákovou pomazánku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat tuňákovou pomazánku | recept. Pomazánky z mořských ryb získávají stále více na oblibě. Důvod je jasný: chceme si alespoň občas dopřát zdravé rybí maso a pomazánky jsou vděčným prostředkem, jak si na rybě pochutnat bez náročné přípravy. K nejčastěji konzumovaným mořským rybám u nás patří tuňák. Připravila jsem pro vás recept, jak si právě z tuňáka připravit lahodnou a jemnou tuňákovou pomazánku. Tentokrát tuňáková pomazánka ve variaci s tvarohem.

Co je potřeba

Na přípravu tuňákové pomazánky si podle receptu přichystejte tyto suroviny:

tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva
plnotučný tvaroh 250 g
vejce natvrdo 2 ks
pór
pepř
sůl
sladká mletá paprika

Krok 1

Tuňáková pomazánka je jednoduchá na přípravu a nenáročná na ingredience. Tuňák v konzervě není sice nejlevnější záležitostí, proto postupujte pečlivě podle receptu na pomazánku, abyste neudělali chybu. Čím přípravu tuňákové pomazánky začít? Nakrájejte pór na drobné kousky a přidejte k němu tuňáka.

Krok 2

Ke směsi s tuňákem a pórkem přidejte tvaroh a nakrájená vejce natvrdo.

Krok 3

Vše řádně smíchejte. Tuňákovou pomazánku nakonec dochuťte solí a pepřem, případně špetkou sladké mleté papriky a důkladně promíchejte. Tuňáková pomazánka je připravená ke konzumaci. Jak je vidět, příprava pomazánky z tuňáka je více než jednoduchá a zvládne ji i naprostý začátečník v kuchyni.

Krok 4

Hotovou tuňákovou pomazánku podávejte nejlépe s bílým pečivem. Přeji dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-tunakovou-pomazanku-recept.html