jaktak.cz

Jak udělat pomazánku z tresčích jater | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Pomazánka z tresčích jater | recept. Tresčí játra jsou lahodná sama o sobě. Můj recept vám ukáže, jak připravit pomazánku z tresčích jater, která ještě více podtrhne jejich chuť. Pomazánka je výborná na chleba nebo jako příloha k zeleninovému salátu. Přeji vám dobrou chuť!

Co je potřeba

Na přípravu pomazánky z tresčích jater:

2 plechovky tresčích jater
cibule - 1 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu
sůl
mletý pepř
příloha: nejlépe opečený toastový chléb

Krok 1

Pusťte se do přípravy pomazánky. Nejprve nakrájejte cibuli na drobné kousky.

Krok 2

Připravte si tresčí játra, slijte z konzervy olej. Pokud olej ponecháte, zahustěte tresčí játra strouhankou.

Krok 3

Tresčí játra rozmixujte nebo rozmačkejte. Záleží jen na nás, zda máte raději větší kousky nebo chcete pomazánku krémovité konzistence. Tresčí játra přidejte k nakrájené cibuli a dobře promíchejte.

Krok 4

Na závěr pomazánku z tresčích jater ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pomazánka z tresčích jater je hotová a tím i tento recept. Přeji dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pomazanku-z-trescich-jater-recept.html