jaktak.cz

Jak udělat pomazánku sloní žrádlo | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Pomazánka sloní žrádlo | recept. Sloní žrádlo? Na pojmenování této pomazánky se určitě podepsala lidská tvořivost, stejně tak ale i na samotných surovinách, jež pomazánce sloní žrádlo dávají nezaměnitelnou chuť. Pomazánka sloní žrádlo se připravuje z měkkého salámu, cibule, okurek, hořčice a rajského protlaku, nicméně dokáže nahradit leckterý salát například ten pařížský. Strávníci se po pomazánce sloním žrádle můžou utlouct. A důvod? Přesvědčte se sami a podle receptu si pomazánku sloní žrádlo připravte doma.

Co je potřeba

500 g až 1 kg měkkého salámu, nejlépe šunkového, nebo salám gothaj, točený salám apod.

3 až 6 velkých cibulí

4 až 7 ks větších sladkokyselých okurek

2 až 3 lžíce obyčejné plnotučné hořčice

100 až 210 g rajského protlaku (lze použít i kečup)

1 kávová lžička soli

3 až 6 kostek cukru

1 lžička chilli

200 až 400 g majolky

Krok 1

Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny. Přichystejte si 500 g až 1 kg měkkého salámu, nejlépe šunkového, nicméně lze použít třeba i salám gothaj, točený salám apod. Dále 3 až 6 velkých cibulí, 4 až 7 ks větších sladkokyselých okurek, 2 až 3 lžíce obyčejné plnotučné hořčice, 100 až 210 g rajského protlaku (lze použít i kečup), 1 kávová lžička soli, 3 až 6 kostek cukru, 1 lžička chilli a 200 až 400 g majolky.

Krok 2

Recept na pomazánku sloní žrádlo: Připravený salám nakrájejte na drobné nudličky, umístěte do větší mísy. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak kyselé okurky, a vložte do mísy se salámem.

Krok 3

Nyní využijeme olej, ocet, protlak, plnotučnou hořčici, sůl a kostky cukru a chilli koření. Tuto směs povaříme na mírném ohni, dokud se nespojí v hladkou hmotu.

Krok 4

Povařenou směsí přelijeme obsah mísy a řádně smícháme. Až směs vychladne, přidáme majolku a mícháme. Sloní žrádlo necháme přes noc odležet v chladničce a druhý den podáváme na bílém pečivu, pomazánka sloní žrádlo poslouží na chlebíčky, jednohubky, tousty, rohlíky a další pečivo.

Chlebíčky namazané pomazánkou sloní žrádlo můžeme dozdobit kolečkem vajíčka vařeného natvrdo a plátkem zeleniny.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pomazanku-sloni-zradlo-recept.html