jaktak.cz

Jak udělat pomazánku z uzeného masa | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat pomazánku z uzeného masa | recept. Jestli přemýšlíte o rychlé a snadné večeři, nebo jak pohostit nenadálou návštěvu, můžete zkusit udělat pomazánku z uzeného masa. Nedá to příliš práce a zvládnete ji v poměrně krátkém čase. Bůčková pomazánka je i výborný tip na silvestrovské chlebíčky či jednohubky, nebo i jako letní večeře na chatě.

Krok 1

Základním předpokladem pro přípravu pomazánky z uzeného masa je samozřejmě skutečnost, že máte v lednici kousek uzeného masa. Pokud máte více času na přípravu, můžete si uzené maso připravit předem, neboť je ho třeba nejprve uvařit.

Krok 2

Vařené uzené maso pomelete. Před tím si ještě uvaříte vejce natvrdo a obě suroviny necháte dostatečně vychladnout.

Krok 3

Kdo má rád majonézu, tak ji smíchá s plnotučnou nebo francouzskou hořčicí. Vyznavači zdravější stravy nebo diety mohou majonézu v pomazánce z uzeného masa nahradit bílým jogurtem. Nic se tím nezkazí a na chuti pomazánky to ani nepoznáte.

Krok 4

Do směsi majonézy či jogurtu s hořčicí přidáte pomleté uzené maso, na kostičky nakrájená vejce a vše důkladně promícháte, nebo rozmixujete.

Krok 5

Jinou variantou receptu na pomazánku z uzeného masa je, že místo vajíček použijete sýr, který utřete s majolkou, nebo také předvařené brambory.

Krok 6

Vznikne jakási omáčka, kterou podle chutí osolíte, opepříte nebo můžete přidat i svá další oblíbená koření. Nesmí chybět česnek, který nejprve prolisujete, nebo utřete nožem na prkénku. Někdo přidává ještě nastrouhaný křen a karotku, což ještě zvýší pikantnost pomazánky. Pokud nemáte po ruce křen, můžete jej nahradit na drobnou nakrájenou cibulí.

Krok 7

Samozřejmě, že před podáváním nebo namazáním pomazánky z uzeného masa je lepší nechat výslednou hmotu vychladit a ztuhnout v lednici. Lépe se pak zpracovává.

Krok 8

Nejlepší je pomazánka z uzeného masa namazaná na pečivo nebo topinky. Dozdobit ji můžete podle své fantazie, aby barevný efekt podpořil chuť. Vhodná je čerstvá nasekaná petrželka, pažitka, červená paprika, pórek, ale i další druhy zeleniny.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pomazanku-z-uzeneho-masa-recept.html