jaktak.cz

Jak snížit vysoký krevní tlak | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak snížit vysoký krevní tlak | rady. Jak snížit vysoký krevní tlak? Vysoký krevní tlak nebo-li hypertenze je nebezpečný tím, že pacienta nebolí. Příznaky vysokého tlaku jsou velmi nenápadné. Následky ignorování tohoto problému však mohou být velmi vážné. Než se však dopracujete k lékům na snížení vysokého krevního tlaku, zamyslete se nad několika změnami, kterými můžete hypertenzi potlačit přirozeně. Jak snížit vysoký krevní tlak krok za krokem.

Krok 1

Než začnete řešit to, jak snížit vysoký krevní tlak pomocí léků, vězte, že existuje i přirozené východisko z tohoto zdravotního problému. Hypertenzí trpí v České republice na dva miliony lidí. V devíti případech z deseti je příčina vrozená. Ideální krevní tlak je 120/80, vysoký tlak překračuje hodnoty 140/90. Přitom ke snížení vysokého tlaku stačí relativně málo.

Krok 2

Začněte se hýbat! Zařaďte do svého každodenního programu půlhodinku pohybu. Zejména se to týká těch, kteří mají nadváhu nebo sedavé zaměstnání. Podstatné je vybrat si pohyb, který vás neomrzí, a jemuž se budete moct věnovat po celý rok.

Krok 3

Snížení krevního tlaku napomáhá také úprava jídelníčku. Především byste měli omezit solení. Jak předcházet solení? Jezte čerstvé potraviny, snažte se ze svého jídelníčku vyřadit průmyslově zpracované potraviny jako uzeniny, paštiky nebo například polévky. Ty totiž obsahuje velké množství soli. Do svého každodenního menu zařaďte více zeleniny a ovoce, především se doporučují banány. Dobrou zprávou je, že se nemusíte zříkat čokolády – tedy té kvalitní hořké.

Krok 4

Samozřejmostí je to, že nebudete kouřit, pít alkohol – ženy více než jednu skleničku denně, muži dvě – a pít více šálků kávy denně. A především se přestaňte stresovat. Stres je významným faktorem při vysokém krevním tlaku.

Krok 5

Shrnutí se nabízí – stačí následovat všeobecné poučky týkající se zdravého životního stylu a ustoupí nejenom zvýšený krevní tlak, ale i mnohé jiné zdravotní problémy.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-snizit-vysoky-krevni-tlak-rady.html