jaktak.cz

Jak se chránit před opakovanými záněty močových cest | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak se chránit před opakovanými záněty močových cest | rady. Opakované záněty močových cest trápí ve většině případů ženy. Na jejich léčbu se tradičně doporučují brusinky. V našem článku se ale dočtete, proč je často nutné přeléčit zánět močového měchýře antibiotiky. Trápí vás opakovaný zánět močových cest také? Pak pozorně čtěte dále.

Krok 1

Kromě žen, které často trpí záněty močových cest opakovaně, jsou další rizikovou skupinou lidé s cukrovkou. Vyšší hladina cukru v jejich krvi je ideální pro množení bakterií, infekce tak vzniká častěji a léčba je náročnější. Již rozvinutý zánět močových cest by měl být léčen antibiotiky, aby byl zcela doléčen a neopakoval se. Pokud máte ale na onemocnění močového měchýře pouze podezření a zcela ještě nepropuklo, dá se zmírnit či plně odvrátit pitím urologických čajů nebo přípravků z brusinek.

Krok 2

Příznaky zánětu močových cest jsou především pálení a pocit řezání při močení, moč může být zakalená a zapáchat. V akutních případech moč obsahuje i malé množství krve. Dalšími příznaky zánětu močových cest může být i zvýšená teplota, bolest v podbřišku a spodní části zad. Dalším projevem zánětu močových cest je i pocit nutnosti častého močení.

Krok 3

Příčinou zánětu močových cest jsou bakterie, které se běžně vyskytují v našem trávícím systému, problém nastává, když se dostanou z konečníku přes hráz do močové trubice a dále do močového měchýře. Předcházet přenosu bakterií a tedy i zánětu močových cest lze tedy dostatečnou hygienou, především po vykonání potřeby a během sexuálního styku.

Krok 4

Pomůže i pití velkého množství tekutin a následného nezadržování močení příliš dlouho ─ aby se bakterie nestihly rozmnožit.

Krok 5

Na prevenci zánětu močového měchýře pomohou i brusinky, které můžete konzumovat v džusech nebo třeba sušené.

Krok 6

Jak věděly už naše babičky, důležité je neprochladnout. Jejich časté připomínky typu „Nesedej na studenou zem!“ a „Vem si košilku, máš holá záda!" nejsou pouhým výmyslem a bezhlavou kritikou. Pomoci proti zánětu může i zvolení vhodného prádla a oblečení. Tanga a opnuté kalhoty z neprodyšných materiálů léčbě zánětu močových cest rozhodně neprospějí.

Máte podezření na zánět močových cest? Neprodleně se poraďte se svým lékařem o léčbě.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-chranit-pred-opakovanymi-zanety-mocovych-cest-rady.html