jaktak.cz

Jak se zbavit roupů přírodními prostředky

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Roupi jsou velmi nepříjemní parazité, kteří upozorňují na svou přítomnost svěděním v okolí konečníku. Pokud není váš osobní lékař zrovna k dispozici, můžete vyzkoušet některé z přírodních prostředků, které roupy z těla vyženou.

Co je potřeba

.

Krok 1

Roup dětský Enterobius vermicularis je nejrozšířenějším původcem parazitálních onemocnění u nás. Nakazit se roupem je docela snadné, stačí přijít do kontaktu s malými dětmi nebo veřejnými toaletami. Roupi o sobě dají nejčastěji vědět urputným svěděním konečníku a to zejména ve večerních a nočních hodinách. Nejjednodušší první pomocí je lék vermox, který vám předepíše lékař (nelze ho volně koupit, ani žádný jiný jemu podobný). Pokud jste ale například na dovolené, můžete vyzkoušet přírodní prostředky.

Krok 2

Česnek je při boji s roupy nejznámějším prostředkem. Někomu stačí sníst pár topinek řádně potřených česnekem, jiný se roupů nezbaví ani po několikadenní konzumaci velkého množství čerstvého česneku. Česnek je proto prostředkem značně nespolehlivým. Navíc, pokud na něj nejste zvyklí, si jeho prostřednictvím můžete podráždit žlučník nebo žaludek. A pro okolí nebude vaše česneková dieta také zrovna příjemná. Čerstvý česnek můžete nahradit tabletami z lékárny, které obsahují přírodní výtažky. Ale ani ty nejsou úplně spolehlivé.

Krok 3

Kyselé zelí je další osvědčený bojovník. Kyselé zelí roupi nemají rádi a doslova před ním utíkají. Můžete si dát čerstvé kysané zelí, nebo si z něj uvařit polévku či přílohu. Opakujte tento postup alespoň tři dny a roupi se většinou odporoučí. Pozor ale na nadýmání.

Krok 4

Kyselé mléko nebo kefír působí na roupy podobně jako zelí. Musíte alespoň tři dny po sobě vypít v odpoledních hodinách nejméně půl litru kyselého mléka nebo kefíru.

Krok 5

Pokud léčba přírodními prostředky nezabere ani po pěti dnech, neváhejte a navštivte se svými problémy lékaře. Onemocnění roupy totiž není tak banální, jak se může na první pohled zdát. Stále jde o infekci, které se tělo snaží bránit. Pokud se roupů nezbavíte, budete unavení a bez energie. Vleklé onemocnění se také může snadno proměnit v zánět střev.

Krok 6

Jakmile se roupů zbavíte, nezapomeňte převléct ložní prádlo a důkladně vyprat všechno oblečení. Minimálně spodní prádlo je dobré po vyprání ještě přežehlit – vajíčka roupů totiž bývají velmi odolná.

Zaléčení roupů je dobré podpořit také sníženou konzumací cukrů, které roupi ve střevech vyhledávají. Sladkosti je dobré si odepřít alespoň na týden.

  • Přírodní léčbu je nutné opakovat ve stejném intervalu v jakém se podávají léky – tzn. po třech týdnech.
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-roupu-prirodnimi-prostredky.html