jaktak.cz

Jak upéct medovo-mandlové křupavé tyčinky | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak upéct medovo-mandlové křupavé tyčinky | recept. Tahle pochoutka plná oříšků, mandlí i sezamových semínek se hodí na každou příležitost jak pro dospělé, tak i pro děti. Děti je mohou mlsat místo bonbónů, jsou zaručeně zdravější a budou chutnat stejně sladce jako bonbónový pamlsek. Oříšky a semínka se mohou použít jakékoliv. Nabízíme jednoduchý a dobrý recept na medovo-mandlové křupky.

Co je potřeba

10 dkg mandlí
10 dkg lískových oříšků
10 dkg vlašských oříšků
hrst sezamových semínek
2 lžíce medu
sníh ze dvou bílků

Krok 1

Připravíme si oříšky, semínka i mandle. Mandle vsypeme do vroucí vody a necháme je tam spařit několik minut. Pak jdou dobře od slupky. Ořechy a mandle rozdrtíme na větší kousky. Oříšky můžete použít jakékoliv, pokud jich máte víc, anebo další druhy jako kešu oříšky, burské oříšky a podobně, přidáte pak jednu lžíci medu navíc.

Krok 2

K rozdrceným ořechům a mandlím dáme sezamová semínka a smícháme s medem. Med by měl být tekoucí, ne zcukernatělý. V takovém případě dejte skleničku medu do hrnku s vodou a mírně zahřívejte. Vodu nevařte, aby vysoká teplota med neznehodnotila.

Krok 3

Žloutky vajec oddělíme od bílků a ušleháme tuhý sníh. Množství vajec – bílků přizpůsobíme množství oříšků. Sníh lehce vmícháme do připravené oříškové směsi.

Krok 4

Plech vyložíme pečicím papírem a lžící tvoříme malé obdélníčky. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C až 170 °C. Doba pečení je asi 15 minut. Pečeme do zlatohnědé barvy.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-medovo-mandlove-krupave-tycinky-recept.html